467 50 78
(044)

Бестселери червня

Пропонуємо добірку книжок, які користувались найбільшим попитом в нашій крамниці.


«Країна Моксель, або Московія» – історично-документальне публіцистичне дослідження Володимира Білінського у трьох томах, де на основі російських та закордонних історичних джерел автор викладає історію Росії. В. Білінський заперечує тезу деяких російських і радянських істориків, нібито Київська Русь — це колиска трьох слов'янських народів, і доводить, що походження російської нації не пов'язане зі слов'янською, що це насамперед – угро-фінські та тюркські народи.

У 2011 році за книгу було визначено лауреатом премії ім. Івана Франка у номінації «За кращу наукову роботу в інформаційній сфері»

         Перша книга складається з чотирьох частин:
  • Частина перша. «Великороси».
  • Частина друга. Звідки походить Москва і Московія.
  • Частина третя. Початок «збирання землі російської».
  • Епілог. Сучасні спадкоємці Золотої Орди.

У цій книзі спростовуються міфи і про Олександра Невського, і про Куликовську битву 1380 року та князя Димитрія Донського. Доводиться, що панівна боярська еліта князівства Московського формувалась за часів Золотої Орди з татар-переселенців.



 
Це – книжка для дорослих і дітей, для батьків, які хочуть, щоб їхні нащадки виросли українцями. Люди споконвіку цікавилися минулим. Монах Нестор, наприклад, вивчав записи своїх попередників і писав «Повість минулих літ», а архимандрит Петро Могила розкопував руїни Десятинної церкви. Історія та археологія завжди ідуть поруч, даруючи нам знання про те, як і навіщо жили наші предки, за що боролися, про що мріяли. І допомагають знайти відповідь на питання – навіщо ми є на цій землі. Бо сучасне виростає з минулого. Так само, як і ми продовжимо своє життя у наступних поколіннях. Історія – це не набір фактів і дат. Це безперервний процес, який не зупиняється ані на мить. Той, хто розуміє його, зможе зробити вірний вибір сьогодні. Саме для цього, спираючись на праці гігантів української історії, археології та етнографії, ми вибудували цей єдиний ланцюг подій минулого, що врешті призвели до появи на мапі світу не¬залежної держави із назвою Україна. Нашої Батьківщини.

І досі мало хто знає, що після захоплення більшовиками України на Черкащині зародилася так звана Холодноярська республіка, яка під жовто-блакитним прапором вела збройну боротьбу аж до середини 20-х! "Холодний Яр" – спогади саме про це. Автор, невгамовний романтик, згадує події, в реальність яких часом важко повірити. Адже серед наших уявлень про 1920-ті роки навряд чи знайдеться місце картинці, де під десятком нанизаних на дерево черепів висить табличка "Володіння Холодного Яру. Проїзд чекістам заборонений!". То ж і не дивно, що в Совєцькому Союзі людей, які прочитали ці спогади, ставили на облік в КГБ. "Холодний Яр" – одна з тих книг, які незчувшись, можна прочитати за ніч, справжній бестселер з 70-річною історією! Колективні читання книжки колись організовувались у "Просвітах", імена її героїв брали за псевда юні оунівці. Без перебільшення можна сказати, що Юрій Горліс-Горський став кумиром тисяч українських патріотів.

"Антін Мухарський є талановитою та всебічно розвинутою особистістю. Є засновником Союзу Вольних Художників “Воля або смерть” та мистецької платформи “Український культурний фронт”. Та найцікавіше те, що він має другу іпостась в особі Ореста Лютого – професора антропології, автор та художній керівник музичного проекту “Лагідна та Сувора українізація”. Автобіографічний роман-концерт “РОЗРИВ” створений за всіма законами компілятивного жанру епохи постмодерну та сучасної української неогероїки. Він розповідаює про життєві переживання, про протистояння характерів, про кохання чоловіка і жінки, про любов до рідних дітей." Інтернет-видання "Друг Читача"
     

«Моя дорога птаха» — це книга, в якій пульсує суцільна емоція, живий нерв. Вона умовно розділена на три частини — своєрідний фотоальбом як обрамлення до маминої розповіді про Андрія Кузьменка, його казка «Тарасик, тролейбус і святий Миколай» і підбірка текстів його пісень. Але насправді це слова, які мама просто не могла не сказати про свого сина, про свою найдорожчу птаху, про те, яким він був і яким завжди буде для неї.


Унікальна книга, яка витримала вже 12 перевидань, написана на основі унікальних і повчальних матеріалів із зошитів Андрія Ворона, 104-річного закарпатського мудреця, народного філософа, травозная, гомеопата – як жити довго в щасті, радості і, що важливо, мудрості.
Доктор медичних наук, академік В. Білоног так оцінює цю книгу: «Маємо унікальний, осмислений і пронизаний істинною духовністю устрій життя однієї людини. Людини звичайної водночас незвичайної. Це не просто безцінні крихти набутих знань і вмінь мудрого карпатського старця, це – Система.
Вибудувана на тонкій інтуїції і вивірена 100-літній досвідом. Вона з користю прислужиться кожному, в тому числі великою мірою і нам, медикам. Це свіжий струмінь у сучасні дієтологію, валеологію, геронтологію, соціальну психологію і людинознавство. Уважно і вдумливо це слід читати і перечитувати, неначе дрібними ковтками п’єш живу воду».
     
Тендітна золотоволоса дівчина, здається, мала б прожити інше життя. Але... Не такі то були часи. На дворі бурхливий 1919 рік – один із найбурхливіших в історії України. Майбутнє країни завмерло на  вагах долі. Тому після загибелі братів, отаманів української повстанської армії, 16-річна гімназистка Саша Соколовська бере до рук зброю і стає на чолі тисячного війська. Відтепер вона - отаман Маруся. Жінка-легенда, саме ім'я якої сповнює жахом ворогів.