467 50 78
(044)


Історія нашої Церкви уже в продажу

Потреба у книзі, яка б висвітлювала становлення української церкви, назрівала вже довгий час. І от нарешті вона з'явилась — нова книжка від авторів «Мальованої історії Незалежності України» та «Веселих свят!» Братів Капранових — «Історія нашої Церкви». Книгу можна придбати за

150 грн

ІНЦ1.pngУсі ми знаємо, що Володимир хрестив Київ. Але звідки тоді взявся Московський Патріархат і що він робить в Україні? Хто такі греко-католики, і чим вони відрізняються від католиків? Звідки в нас протестанти і старообрядці? 

Брати Капранови знамениті своїм вмінням розповідати просто і цікаво про найскладніші речі. Тому з цієї тоненької книжечки ви довідаєтеся не лише про карколомні пригоди, таємні змови та підступні інтриги, які супроводжували розвиток Української Церкви, але й дізнаєтеся про те, хто навчив Україну читати, друкувати книжки та завів у нас бібліотеки, хто склав першу абетку та привіз до Києва перший телескоп, чому в українських храмах так гарно співають – і багато іншого, прецікавого та надзвичайно потрібного кожному українцю.

Брати Капранови. Історія нашої Церкви / Брати Капранови. – К. : Зелений пес, 2018. – 80 с. : іл.



Пропонуємо зазирнути до книжки:

7uiet6i.png768pt78p.jpgtrhuwr5hju.jpg

Цю книжку благословив Cвятійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

drghserh.JPG

Cвятійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет (в миру – Михайло Денисенко) обраний предстоятелем Української Православної Церкви на Всеукраїнському Помісному Соборі у 1995 році. 

У 1990-му став Митрополитом Київським і всієї України. Після проголошення Незалежності України Філарет очолив боротьбу за створення автокефальної Церкви. За його сприяння у 1992 році УПЦ та УАПЦ об'єдналися в єдину Українську Православну Церкву – Київський Патріархат, а в 1995 році Філарета обрали Предстоятелем.

УПЦ Київський Патріархат завжди з народом, вона довела це під час Революції 2013-14 років. Тоді дзвони Михайлівського Золотоверхого монастиря скликали киян на Майдан так само, як сотні років тому вони кликали до оборони Києва від монголів, і цим затвердили спадковість Української Церкви з часів Оскольда та Володимира.






Про письменників:
Брати Капранови (Дмитро та Віталій)
— українські письменники, капранови.jpgвидавці, публіцисти, громадські діячі,
музиканти.Автори низки книжок: «Кобзар 2000»,       
 «Розмір має значення», «Щоденник моєї секретарки», «Забудь-річка», «Майдан. Таємні файли»,
«Мальована історія Незалежності України», «Веселих свят» тощо.

Автори висловлюють свою щиру подяку:

  • Владиці Євстратію (Зорі) архієпископу Чернігівському й Ніжинському;
  • Отцю Сергію Дмитрієву, керівнику відділу соціального служіння УПЦ КП;
  • Ірині Преловській, доктору церковно-історичних наук, професору Київської православної духовної академії;
  • Петрові Кралюку, доктору філософських наук, професору, проректору Острозької академії;
  • Тарасу Аврахову, Олександрові Денисенку, Роману Коляді, Євгенові Захарченку, Тетяні Филипович, Сергієві Здіоруку,
  • Станіславові Бондарю, Олександру Саганові - творчій групі проекту «Історія Християнської Церкви» на Українському Радіо.
  • Художнику Олександру Костенку
  • Науковому редактору Віталію Колосу, доктору церковно-історичних наук, професору, проректору Київської православної духовної академії
Купити книжку
                                        re5tu56.jpg