467 50 78
(044)
23 жовтня 1917 року Павла Петровича Скоропадського, відомого військовика і громадського та політичного діяча України, було обрано гетьманом українського Вільного козацтва.
Обрання Скоропадського гетьманом Вільного українського козацтва відбулося на Черкащині, у Чигирині, де у той час проходив з`їзд Вільного козацтва. На цьому з`їзді були присутні понад 2 тис. делегатів, які були представниками 60 тис. вільних козаків Чернігівщини, Херсонщини, Київщини, Катеринославщини та Кубані. Від делегатів з`їзду поступило до населення звертання-заклик стосовно неприпустимості братовбивства, підтримки республіканського демократичного федеративного устрою Росії з Тимчасовим урядом на чолі, створення у селах сотен на чолі із сотниками, у волостях — куренів на чолі із курінними, у повітах — полків на чолі з полковниками, у губерніях — кошів на чолі з отаманами та іншою старшиною.
Також на з`їзді відбулося обрання Генеральної ради Вільного козацтва (Головної козацької ради) у складі 12 осіб, місцем розташування якої була Біла Церква. Тоді ж почесним отаманом Вільного козацтва було обрано командувача першим Українським корпусом генерала Павла Скоропадського.