467 50 78
(044)

Справа Сивого


Справа Сивого Справа Сивого
120 грн
К
 У романі Братів Капранових «Справа Сивого», а точніше «антиромані» (як визначають самі автори) є всі складові, які формують літературу: любов, історія та…злочин.

Все відбувається у Дніпропетровську, де молодий слідчий веде справу однієї підпільної антиурядової організації, а точніше — бере до уваги старого заколотника з великим стажем незаконної діяльності.
На перший погляд може здатися, що це звичайний собі детектив. Проте слідчий є працівником ГПУ, а заколотник…видатним археологом та істориком Дмитро Яворницьким. Тому все перевертається вверх ногами. Бо ж невідомо, хто з цих двох дійсно злочинець.
Саме тому автори визначають роман як «історичний, романтичний антидетектив». Основні сюжетні лінії — кохання та старовинні міфи, тому він романтичний. Проте крім цікавих загадок та інтриги тут є також історія степової України, Катеринослава, а також постать Дмитра Івановича Яворницького, тому роман також історичний.

А головне — книжка заснована на реальних подіях, а отже – нестямне кохання, нерівний шлюб, закляті скарби й батькове прокляття не вигадані й документально підтверджені.
Пов'язані товари